Президентът Румен Радев призова в телефонен разговор турския си колега Реджеп

...
Президентът Румен Радев призова в телефонен разговор турския си колега Реджеп
Коментари Харесай

Радев призова Ердоган да продължава да не ни пуска мигранти

Президентът Румен Радев прикани в телефонен диалог турския си колега Реджеп Тайип Ердоган да продължава да не позволява мигранти към България. Това излиза наяве от публично известие на президентския прессекретариат.

" България прави оценка високо напъните на Турция за преодоляване на засиления  миграционен напън на границата си с Иран ", е заявил българският държавен глава и е добавил, че " България също регистрира усложняване на миграционната конюнктура ". Радев е показал, че " страната ни чака Турция да продължи, както до момента, да извършва споразуменията с Европейски Съюз, контрактувани през 2016 година в региона на противозаконната миграция ".

Двамата президенти разискали и усложнената от пожарите конюнктура. В телефонният диалог българският държавен глава изразил съболезнования пред турския си сътрудник за жертвите при пожарите в южната ни съседка, както и солидарност към напъните за справяне с бедственото състояние. „ Следим със угриженост ситуацията в Турция и се надяваме на бързото й преодоляване “, декларирал Румен Радев и допълнил, че страната ни също е изправена пред комплицирана конюнктура и е заела всички сили и техника за справяне с пожарите. България показва подготвеност държавните управления на двете страни да обсъдят при нужда подпомагане от българска страна за справяне с вредите от бедствието. 

Президентите Радев и Ердоган заявили готовност за продължение на двустранния политически разговор и задълбочаване на икономическото и комерсиално съдействие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР